Klinikan väki

MINNA VIITASAARI

Eläinlääkäri, suorittanut vuoden jatko-opinnot yliopistollisessa hevossairaalassa.

Minna on henkeen ja vereen hevosihminen jota hevoseläinlääketieteessä kiinnostaa erityisesti pikkuvarsat, urheiluhevoset ja akuuttitapaukset. Anivetin kokeneiden praktikoiden opissa Minna saanut arvokasta oppia mm. ontumien diagnostiikasta sekä silmien hoidosta. Minna tekee myös leikkauksia, mm. ruunauksia.


OLLI KAUKO

Pitkän linjan hevoseläinlääkäri, ortopedi ja kirurgi Olli Kauko ottaa vastaan hevosia kuukauden välein Anivetissa!


DIRK FISTER

ELL Dr Dirk Fister on hevosten tuki ja liikuntaelinsairauksiin erikoistunut eläinlääkäri joka ottaa vastaan klinikallamme noin 4-6 viikon välein  2 päivän ajan. Dr Fisterillä on kotona Saksassa yksi  Pohjois-Saksan eli Schleswig-Holsteinin isoimmista klinikoista, jossa hänellä on optimaaliset mahdollisuudet hevosten tutkimiseen ja hoitamiseen. Klinikalla on myös skintigrafiakuvantamismahdollisuudet sekä vesiallaskuntoutusosasto käytössä.


ELL Jenni Mönki

DiplECEIM, hevosten sisätautispesialisti

Valmistuin eläinlääketieteen lisensiaatiksi Helsingin Yliopistosta 2008. Valmistumisen jälkeen tein parin vuoden ajan sekapraktiikka kunnaneläinläinlääkärin sijaisuuksissa kotiseudullani Etelä-Pohjanmaalla sekä Uudellamaalla. Tuolloin heräsi tarve erikoistua yhden eläinlajin ongelmiin ja lapsuudesta asti hevosia harrastaneena ajatus hevoseläinlääkäriydestä alkoi kypsyä. Pääsin Viikin Yliopistollisen Hevossairaalan Internship- ohjelmaan 2010 ja siitä eteenpäin olen keskittynyt hevospraktiikkaan.

2017 valmistuin toisena suomalaisena eläinlääkärinä eurooppalaiseksi hevosten sisätautispesialistiksi eli diplomaatiksi (Diplomate of European College of Equine Internal Medicine). Erikoistumistutkintoni tein Viikin Yliopistollisessa Hevossairaalassa ja ohjaajinani toimivat diplomaatit Kati Niinistö sekä Michael Hewetson. Erikoistumiseen kuului potilastyön lisäksi syventäviä jaksoja, joista kolme tein Englannissa Lontoon Royal Veterinary Collegessa, Rossdalesin hevossairaalassa Newmarketissa sekä Nottinghamin yliopistossa perehtyen diagnostiseen kuvantamiseen (vatsaontelon ja sydämen ultraäänitutkimustaitojen syventäminen) ja kliiniseen patologiaan eli solu- ja kudosnäytteiden tutkimiseen. Erikoistumistutkintoon kuului myös kahden tieteellisen artikkelin julkaiseminen. Artikkeleissani keskityttiin suomalaisten hevosten mykobakteeri-infektioihin sekä hevosen mahalaukun glandulaarialueen haavaumien riskitekijöihin.

Hevosten sisätautispesialistin erikoisalaa ovat muun muassa hevosten ruoansulatusanavan ja hengitysteiden sairaudet, sydänsairaudet, endokrinologiset ongelmat kuten PPID eli Cushingin tauti ja metabolinen syndrooma, lihassairaudet sekä maksa- ja virtsatiesairaudet. Tavallisia potilaita ovat laihtuvat hevoset, toistuvista ähkyistä kärsivät hevoset, krooniset yskätapaukset, huonosti suorittavat hevoset ja esimerkiksi sydämen sivuäänen tai rytmihäiriöiden tutkiminen (sydänultra ja EKG- tutkimus).

Sisätautien kenttään kuuluu myös perehtyminen hevosten silmäsairauksiin, ihosairauksiin ja neurologisiin ongelmiin.

Vapaa-aikani kuluu melko tiiviisti kahden novascotiannoutajan ja kahden kissan kanssa puuhaillessa. Harrastan koirieni kanssa mm. rallytokoa ja agilitya. Matkailu on myös lähellä sydäntäni. Omaa hevosta minulla ei tällä hetkellä ole, mutta haaveissa on kehittyä lännenratsastuksessa.


EVA EINOLA-KOPONEN

Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri
Syntynyt 1957, perustanut edesmenneen aviomiehen kanssa hevosklinikan 1982 alunperin Teijoon Perniöön. Pieneläinklinikan Koira-kissaklinikan vetovastuullisuus alkanut 1.4.1985 koska piti saada kokopäivätöitä ja pieneläineläinlääkintä haasteineen vienyt mennessään. Kuitenkin niin että monet leikkaukset ja lisäkäsiä vaatineet toimenpiteet tehtiin Jyrin kanssa yhdessä hevosklinikalla ennen kuin koiraklinikalla alkoi kyseisen päivän työvuoro.
Vapaa-aikaan liittyy kaksi koiraa (isovillakoirat Patupetteri s. 2010 ja Emil s.2016.) ja klinikoiden työ-byrokratia ja yleismiesjantusen tehtävät täyttävät kaiken klinikkatyöstä olevan vapaa-ajan.
Eläinten oftalmologia ja siihen liittynyt pohjoismainen erikoistuimistentti v 2002 luonut pohjaa silmäsairauksien tutkimusten lisääntymiseen eläinklinikka Anivetissa, ja ne hoidetaan “vapaa-ajalla”.
Ortopedia ja pieneläinten dermatologiaan kiinnostus vienyt moneen kongressiin ja ulkomaille klinikkaharjoitteluihin, jota kautta taas saatu kontakteja ja apua klinikoillekin. Viimeisimpiä koulutuksia ovat mm. USA ACVS Kirurgian -kongressi 2002, ECVO (oftalmologia ) vuosikongressit Brugge 2008, Versailles 2009, Berliini 2010, ECVS Italia 2010, Trieste 2012. ESAVS hematologia 2010. Eurooppalaiset ihotautikongressit yleensä joka toinen vuosi, Dermatologia maailmankongressi Vancouver 2012, ja VetPd Practical Equine Ophtalmology 2012. Lisäksi minulla on ollut ilo ja kunnia vierailla ja seurata maailmankuulun Craig Griffinin klinikalla ihosairauksien hoitoa Animal Dermatologia Clinic’ ssa San Diegossa Kaliforniassa.


JOHANNA KOPONEN

Valmistunut huhtikuussa 2014 Helsingin eläinlääke-tieteellisestä tiedekunnasta. Ennen valmistumista hän on työskennellyt   eläinlääketieteen kandidaattina  vuodesta 2010.
Erityisinä kiinnostuksen kohteiksi  muodostunut vuosien varrella  vahvasti hevosten ja pieneläinten tuki ja liikuntaelinsairadet,  hermosto ja silmäsairaudet  sekä  eläinten biomekaniikka.
Lisäksi oman harrastuksen kautta on muodostunut mielenkiinto urheiluhevosten fyysisen hyvinvoinnin ylläpitämiseen.
Vapaajan harrastuksiin kuuluu ratsastus ja laskettelu talvisin.
Opintojen ohella olen jatkokouluttautunut mm. Eläinlääkäripäivät 2011, 2014, 2015,2016, ESAVS Oftalmologia 1 2012 silmäsairauksien ensimmäinen koulutusjakso, ESAVS Oftalmologia 2 toinen koulutusjakso 2013, Hevosten ihosairaudet iltaseminaari 2012, ACVS (American College of Veterinary Surgeons)2013, 2015 ja 2016.


MIRA LAINE-TOIVONEN 

Mira  työskennellyt klinikalla vuodesta 2007. Hän on  koulutukseltaan Hevosklinikka Pro:sta valmistunut klinikkahoitaja ja ratsastuksenohjaaja. Vapaa-ajan täyttävät perhe: mies ja tytär sekä koira ja kaksi ponia.  Tyttären kanssa yhteinen harrastus on ratsastus.

Tällä hetkellä  Mira opiskelee työn ohella hevoshierojan ammattitutkintoa Ypäjällä.


NIINA KALLIO

Niina on toiminut vuodesta 2008 Anivetissa klinikka-avustajana.
Harrastuksena  ja aiemmin  myös työnä ollut  ravi hevosten treenaaminen ja hoito mm tupla euroopan mestarin kanssa maailmaa kiertäen.
Koti arkeen vauhtia tuovat lisäksi kaksi  jack russelia.MIKA NURMI 

kengittäjä
Mika on toiminut päätoimisesti kengittäjänä vuodesta 1991. Yhteistyötä on tehty monet vuodet  mm. Jaska Granströmin kanssa.
Haluna on ollut saada alalle lisää ammatillisia jatkokoulutuksia ja osaamista, joka on motivoinut järjestämään jo toistamiseen syksyllä 2012 kengitys seminaaripäivät Metsämäen raviradalla, jossa sekä kokeneet eläinlääkärit ja kokenut kengittäjä Jaska Granström luennoinut.
Kiinnostuksena kehittyä ammatillisesti on myös vienyt mukanaan kengityskilpailuihin pohjoismaihin.
Yhteistyö klinikan eläinlääkäreiden kanssa lähti liikkelle ELL Jyri Koposen aikana Anivetissa ja jatkuu tiiviisti edelleen.
Nykyisin Mikan sairaskengityspalvelu on vakituisesti saatavilla tiistaisin ja perjantaisin ajanvarauksella sekä Dr Fisterin käyntipäivinä.